Kiralama Koşulları

Kiralama Koşulları

KİRALAMA SÜRESİ

  • Günlük kiralamalarda en kısa kiralama süresi 24 saattir, aylık kiralamalarda ise 30 gündür.

UZUN SÜRELİ KİRALAMALAR

  • Aylık kiralamalarda özel fiyat uygulanır. Kiralama fiyatı ve koşullarına ilişkin bilgi için 0850 305 07 07 no'lu 7/24 çağrı merkezini veya size en yakın AYTUCAR ofisini arayabilirsiniz.

SÜRÜCÜ BELGESİ VE KİRALAMA YAŞI SINIRLAMALARI

  • Ekonomik grup Araç Kiralamak için 23 yaşını doldurmuş olmanız ve en az 2 yıllık B grubu ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. 

ARAÇ SEGMENTİ VE YAŞ/EHLİYET LİMİTLERİ

  • Ekonomik grupta bulunan araçları kiralayabilmek için en az 23 yaşında ve 2 yıl B grubu ehliyet sahibi olunması gerekmektedir. 
  • Orta grupta bulunan araçları kiralayabilmek için en az 25 yaşında ve 3 yıl B grubu ehliyet sahibi olunması gerekmektedir. 
  • Üst  grupta bulunan araçları kiralayabilmek için en az 25 yaşında ve 3 yıl B grubu ehliyet sahibi olunması gerekmektedir. 
  • Lüks grupta bulunan araçları kiralayabilmek için en az 27 yaşında ve 5 yıl B grubu ehliyet sahibi olunması gerekmektedir. 

ARAÇ GRUPLARI

  • Web sayfamızdan, Çağrı Merkezimizden, Ofislerimizden Online ,Telefon veya diğer yollar ile yapmış olduğunuz  rezervasyonunuz araç grubu garanti edilerek (SIPP) onaylanmıştır. Herhangi bir marka garantisi yoktur. Ancak, İlgili ofise gittiğinizde uygunluk olması halinde rezerve ettiğiniz grupta yer alan marka araçlardan temin edebilirsiniz.

REZERVASYONUNUZUN ALINMASI

  • Rezervasyon talebinizi telefon, e-posta veya whatsapp yolu ile iletmeniz halinde, rezervasyon merkezimiz tarafından talep ettiğiniz bilgilere göre araç durumumuz kontrol edilir ve size olumlu yada olumsuz yanıt verilir. 
  • Web sayfamızdan yaptığınız rezervasyonlarınızda sistem tarafından otomatik olarak rezervasyon talebinizin bize ulaştığına dair "rezervasyon talep bilgisi" e-posta ile belirttiğiniz mail adresine gönderilir. Bu e-posta rezervasyonunuzun kabul edildiği anlamına gelmez.Teslimde Öde veya Hemen Öde seçeneğine bağlı olarak talep ettiğiniz bilgilere göre araç durumumuz, ödeme bilgileriniz,kiralama şartlarına uyup uymadığınız gibi bilgileriniz kontrol edilerek öncelikle SMS olmak üzere telefon veya Mail yolu ile size olumlu yada olumsuz yanıt verilir.
  • Rezervasyonunuz araç müsaitliğinin olmaması, kiralama koşullarını taşımamanız, ödemenizin hesaplarımıza geçmemesi gibi sebepler ile konfirme edilmemesi halinde mesai saatleri içerisinde tarafınıza telefon veya e-posta yolu ile bilgi verilerek rezervasyon talebinizin karşılanamayacağı bildirilir.
  • Ödeme yaptı iseniz yaptığınız bedelin tamamı herhangi bir kesintiye uğramadan ödeme yaptığınız kredi kartına iade edilir.

REZERVASYONUNUZUN ONAYLANMASI

  • Rezervasyonunuz onaylandığında size telefon, e-posta veya SMS ile bilgi verilir. Bundan dolayı,  telefon, e-posta, whatsapp veya web yoluyla yapmış olduğunuz rezervasyonlarınızda lütfen vermiş olduğunuz iletişim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olunuz.SMS için yurtiçi aktif olarak kullanılan açık bir numara vermiş olmanız gerekir.Sistem tarafından yurtdışı hatlarına SMS gönderilememektedir.
  • Rezervasyon oluştururken belirttiğiniz telefon numarasına veya mail adresinize teknik sebepler ile rezervasyonunuzun onaylandığına dair mesaj-mail gelmemesi halinde, çağrı merkezimiz ile irtibata geçerek (mail-whatsapp-telefon) rezervasyonunuzun durumu ile ilgili bilgi almanızı rica ederiz.

EK SÜRÜCÜ

  • Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi ve/ veya kişilerce kullanılabilmesi için ek sürücüye ait Sürücü Belgesi bilgilerinin,ek ücretli olarak , Kira Sözleşmesi’ne eklenmesi ile mümkündür. Kira sözleşmesinde yer almayan kullanıcı ve/veya kullanıcılar tarafından her hangi bir kaza durumunda tüm güvenceler geçersiz sayılacak, gerek kiralayan ve gerekse aracı kullanan kişi/kişiler ayrı ayrı ve müştereken sorumlu tutulurlar. Fiyat ve ayrıntılı bilgi için Rezervasyon Merkezi’mizi arayabilirsiniz.( Ek sürücü kiralama koşulları Sürücü Belgesi ve Yaş Sınırlamalarında bulunan koşullarla aynıdır.)
  • Kiralama koşullarını  sağlaması ve Araç Kirala Sözleşmesine kaydedilmesi koşulu ile Ek Sürücü'de Asıl sürücü gibi kiralama periyodu boyunca (aracın teslim alındığı tarih ve saatten, aracın iade edildiği tarih ve saate kadar) sorumludur.
  • Araç Kiralama Sözleşmesine Ek Sürücü ilave edilebilmesi için asıl sürücüde olduğu gibi Ehliyet, Kimlik Belgesi, Pasaport gibi belgelerin aslının ibra edilmesi ve ilgili AYTUCAR ofisinde bulunması zorunludur. Telefon,fotokopi veya resim gibi beyanlar ile ek sürücü ilave edilemez. 

YABANCI EHLİYETLE KİRALAMA

a) Kiralama yapacak olan Türk vatandaşları dış ülkelerden aldıkları sürücü belgeleri ile ülkemizde araç kullanmalarının yalnızca aşağıdaki şart ve koşullarda mümkün olduğunu bilir ve kabul eder:

  • Dış ülkelerden alınan sürücü belgeleri ile ülkemize giriş yapıldığı tarihten itibaren en fazla 1 yıl süreyle araç kullanılabilir.
  • Altı aydan fazla ülkemizde bulunanların, araç kullanırken dış temsilcilikler veya noter tarafından onaylanmış sürücü belgelerinin Türkçe tercümelerini sürücü belgesi ile birlikte yanlarında bulundurmaları zorunludur.
  • Bir yılın sonunda ülkemizde araç kullanılabilmesi için dış ülkelerden alınan sürücü belgelerinin ülkemiz sürücü belgesi ile değiştirilmesi zorunludur.

b) Kiralama yapacak olan Yabancı ülke vatandaşları ise dış ülkelerden aldıkları sürücü belgeleri ile ülkemizde araç kullanmalarının aşağıdaki şart ve koşullarda mümkün olduğunu bilir ve kabul eder:

  • Dış ülkelerden alınan sürücü belgeleri ile ülkemize giriş yapıldığı tarihten itibaren en fazla 6 ay süreyle araç kullanılabilir.
  • Altı ayın sonunda ülkemizde araç kullanılabilmesi için dış ülkelerden alınan sürücü belgelerinin ülkemiz sürücü belgesi ile değiştirilmesi zorunludur.
  • Dış ülkelerden almış oldukları sürücü belgeleri ile bu maddede belirtilen şartları sağlamadan araç kullananlar hakkında 2918 sayılı Kanunun 39 uncu maddesine istinaden işlem yapılır.

KİLOMETRE SINIRI

  • Günlük araç kiralama hizmetinde günlük kilometre sınırı kiralama süresine bağlı olarak değişmektedir. Detaylar aşağıda bulunan tabloda olduğu gibidir. Ancak hiç bir şekilde kiralama periyodu boyunca 4000 KM'yi aşamaz. Km aşım bedeli araç grupları bazında değişkenlik göstermekte olup; alt ve orta araç gruplarımızda aşım yapılan her kilometre için 1.5 TL , orta ve üst grupta yer alan araçlarımız aşım yapılan her kilometre için 2 TL baz alınarak ücretlendirilecektir. Detaylı bilgiyi çağrı merkezimizden veya ofislerimizden öğrenebilirsiniz.
  • Aylık kiralamalarda kilometre kullanım hakkı araç grubuna bağlı olarak değişmektedir. Km aşım ücreti araç grupları bazında değişkenlik göstermekte olup detaylı bilgiyi çağrı merkezimizden veya ofislerimizden alabilirsiniz.

 

 

KİRA GÜN SAYISI KM KULLANIM HAKKI TOPLAM KULLANIM HAKKI
1 İLA 9 GÜN ARASI 400KM GÜN SAYISI X 400 KM
10 İLA 29 GÜN ARASI MAX. 4000 KM MAX. 4000 KM
     

 

TESLİM ETME / TESLİM ALMA

  • 24 saat kesintisiz hizmet veren Uluslararası Hava Limanları Ofislerimizden günün her saatinde; Diğer ofislerimizde ise mesai saatleri içerisinde (08:00-19:00) ofisten araç teslimi ve araç alınması ücretsizdir. Uluslararası Hava Limanları haricinde mesai saatleri dışında gerçekleşecek araç teslimatları ve araç bırakmaları en az 24 saat önceden haber verilmek koşulu ile  ek ücrete tabidir.

ADRESE ARAÇ TESLİM ETME / TESLİM ALMA

  • İstenilen adrese araç teslimi veya istenilen adresten araç teslim alma hizmeti ek ücrete tabidir. Ek ücret mesafeye göre değişiklik gösterdiğinden 0850 305 07 07​ no'lu 7/24 çağrı merkezinden veya size en yakın AYTUCAR ofisinden bilgi alabilirsiniz.

DROP BEDELİ - (TEK YÖN KİRALAMA)

  • Aracın kiralandığı Aytucar ofisinden başka bir  Aytucar ofisine iade edilmesi durumunda aşağıdaki tabloda belirtilen Drop Bedelleri ek hizmet olarak yansıtılır. Farklı bir şehirde veya Aytucar ofisinin bulunduğu bir adreste iade edilmesi durumunda kira süresine bakılmaksızın mesafeye göre hesaplanan Tek-Yön ücreti uygulanır. Ücret bilgileri ofis bazında değişiklik göstermekte olup detaylı bilgiyi 0850 305 07 07​ no'lu 7/24 çağrı merkezini  arayarak alabilirsiniz.

 

   GAZİPAŞA   ALANYA  BELEK  KUNDU  AIRPORT  MERKEZ  KEMER
GAZİPAŞA 0 500 1.250 1.500 1.500 1.800 2.000
ALANYA 500 0 1.000 1.250 1.250 1.500 1.750
BELEK 1.250 1.000 0 600 600 800 1.000
KUNDU 1.500 1.250 600 0 400 500 800
AIRPORT 1.500 1.250 600 400 0 500 800
MERKEZ 1.800 1.500 800 500 500 0 700
KEMER 2.000 1.750 1.000 800 800 700 0

 

 

FİYATLARA DÂHİL OLAN VE OLMAYAN HUSUSLAR

  • Kiralama bedeline dahil olan ve olmayan hizmet ve güvenceler aşağıda belirtilmiştir.Fiyatlarınıza dahil olmayan güvenceleri kiralama başlangıcında satış ofislerimizden satın alabilirsiniz. Geçerli limitlerle ilgili detaylı bilgiyi de satış ofislerimizden alabilirsiniz.

KİRALAMA SÖZLEŞMESİNE DAHİL OLAN GÜVENCELER

  • Ferdi Kaza Sigortası (PI) Karayolları Zorunlu Trafik Sigortası limitleri kapsamında dahildir.
  • Hasar Sorumluluk Güvencesi(CDW) ve %18 Katma Değer Vergisi dahildir.

MUAFİYET (EXCESS)

  • AYTUCAR'dan yaptığınız kiralamalarda muafiyet(Excess) uygulanmamaktadır. Kiraladığınız araçta meydana gelebilecek tek taraflı veya çift taraflı kazalarda  oluşan hasarlardan kusurunuz oranında (%0, %50, %100) sorumlu olursunuz. Bu sorumluluğunuzdan satın alacağınız ek güvencelerde belirtilen limitlere kadar olan kısmından muaf olabilirsiniz.

HASAR BEDELİNİN TESPİTİ

  • Araçta oluşan hasar bedeli Yetkili Servisten veya Aytucar Servis Bölümünden alınacak proforma fatura bedeline göre tespit edilir.

TRAFİK KAZALARINDA KUSUR ORANLARI

  • Sigorta şirketleri Trafik Kazalarındaki Kusur Oranını belirlerken Polis,Jandarma birimleri veya sürücüler tarafından tanzim edilen Kaza tutanakları, belgeler ve Fotoğrafları dikkate alarak değerlendirme yaparlar. Bu kusur oranları %0, %50 veya %100 şeklindedir.

KİRALAMA SÖZLEŞMESİNE DAHİL OLMAYAN GÜVENCELER

  • Kira bedeline Yakıt, Köprü, Otoyol Ücretleri, Trafik Cezaları,Otopark Ücretleri ile ekstra sigortalar (Basic Sigorta Paketi), (Standart Sigorta Paketi), (Premium Sigorta Paketi), Ek Sürücü, Tek Yön Ücreti, Araç Teslim Etme ve Teslim Alma ücretleri, Bebek/Çocuk Koltuğu, Navigasyon Cihazı, Ek Km Paketi gibi ekstra talepler dahil değildir.
  • Araçlar teslim edildiği yakıt miktarı ile iade alınır. Eksik yakıt ile iade edilen araçlarda, eksik yakıt farkı, hizmet ücreti ile birlikte alınır. Alındığı yakıt seviyesinden daha fazla yakıt ile iade edilen araçlarda yakıt bedeli iadesi yapılamamaktadır. 

İSTEĞE BAĞLI EK GÜVENCELER

  • Kiralama sözleşmesine dahil olmayan hizmetleri ve ek güvenceleri ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olarak seçerek kendinizi güvende hissedebilirsiniz. 

 

EK GÜVENCE ADI  TL/GÜN                                                                        AÇIKLAMA

Basic Güvence Paketi (BIP)    

  200 ₺  

Kiralanan araçta 5.000 'ye kadar oluşan hasarlarda kiracı beyanı ile onarım sağlama avantajı sunan Basic Güvence Paketidir.

Standart Güvence Paketi (SIP)

  400 ₺  

Kiralanan araçta 7.500 ₺'ye kadar oluşan hasarlarda kiracı beyanı ile onarım avantajı ve kaza haricinde Lastik, Cam ve Far hasarlarının yalnızca bir tanesini koruma altına alan Standart Koruma Paketidir.

Premium Güvence Paketi (PIP)

  600 ₺  

Kiralanan araçta 12.500 ₺'ye kadar oluşan hasarlarda kiracı beyanı ile onarım avantajı ve kaza haricinde Lastik, Cam ve Far hasarlarının yalnızca bir tanesini koruma altına alan İhtiyari Mali Mesuliyet Güvencesidir.

Yukarıda belirtilen Hasar Koruma paketleri ECMR-ECAR-CDMR-CDMD-CDAR-HDMR-HDMD-HDAR-HDAR2-EDMD-EDAD sınıfı araçlar için  geçerlidir. 

Diğer sınıf araç grupları için (PDAD-PDAR,LDAR-FFAD-PVMD-SVAD) Hasar Koruma Paketi fiyatları farklılık gösterir. Detaylı bilgiyi satış danışmanlarımızdan alabilirsiniz.

Tüm araç gruplarında 15 Gün ve üzeri kiralamalarda 15 günlük sabit ücret geçerli olacaktır.

Detaylı bilgi "GÜVENCELER" başlığı altında belirtilmiştir. 

 

TEK TARAFLI KAZA ÖRNEKLERİ

Örnek-1: Basit Güvence Paketi(BIP) satın aldınız, aracı park ederken (duvara, çöp bidonuna v.s.) sürtme sonucu araç kaportasında 1000₺ tutarında hasar meydana geldi. Basit Güvence Paketi(BIP) almış olduğunuz için herhangi bir ödeme yapmazsınız. Beyan belgesi doldurmanız yeterlidir.

Örnek-2: Basit Güvence Paketi(BIP) satın aldınız, aracı park ederken (duvara, çöp bidonuna v.s.) sürtme sonucu araç kaportasında 3000₺ tutarında hasar meydana geldi. Basit Güvence Paketi(BIP) almış olduğunuz için üst limit olan 2500₺ lik kısmından muaf olur, sadece 500₺ ödeme yaparak beyan belgesi doldurmanız yeterlidir.

Örnek-3: Herhangi bir Güvence Paketi satın almadınız. Aracı park ederken (duvara, çöp bidonuna v.s.) sürtme sonucu araç kaportasında 750₺ tutarında hasar meydana geldi. Basit Güvence Paketi(BIP) almamış olduğunuz için ve tek taraflı sürücü kusuru nedeni ile hasar meydana geldiği için 750₺ ödeme yaparsınız.

ÇİFT TARAFLI KAZA ÖRNEKLERİ

(ÖNEMLİDİR : EK GÜVENCE PAKETİ ALMIŞ OLSANIZ DAHİ, KUSUR ORANINIZ NE OLURSA OLSUN KARŞILIKLI KAZA TESPİT TUTANAĞI TANZİM ETMEK(HER İKİ NÜSHASININDA ISLAK İMZALI OLMASI GEREKMEKTEDİR) VEYA  GÜVENLİK GÖREVLİLERİNCE TANZİM EDİLEREK GEREKLİ DİĞER EVRAKLARI (KAZAYA KARIŞAN SÜRÜCÜ BELGELERİ, ARAÇ RUHSATLARI,ARAÇLARIN ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI POLİÇELERİ, KAZA RESİMLERİ) TESLİM ETMENİZ GEREKMEKTEDİR. AKSİ HALDE HEM KULLANDIĞINIZ ARACIN HEM KAZAYA KARIŞAN DİĞER ARAÇLARIN HASARLARINDAN SORUMLU TUTULARAK HERHANGİ BİR MUAFİYETTEN FAYDALANAMAZSINIZ.)

Örnek-4: Standart Güvence Paketi (SIP) satın aldınız, Çift taraflı trafik kazasına karıştınız. Kullanmış olduğunuz araçta 5000₺ hasar meydana geldi. Karşılıklı tanzim edilen veya Güvenlik Birimleri tarafından tanzim edilen Trafik Kazası Tespit Tutanağında %50 kusurlu olduğunuz tespit edildi. Kullanmış olduğunuz araçta meydana gelen hasardan kusur oranınıza göre 2500₺ si sizin sorumluluğunuzda olmasına rağmen, Standart Güvence Paketi (SIP) almış olduğunuz için (Koruma Teminatı 5000₺ ye kadardır.) herhangi bir ödeme yapmadan kaza evraklarını teslim etmeniz yeterli olacaktır.

Örnek-5: Standart Güvence Paketi (SIP) satın aldınız, Çift taraflı trafik kazasına karıştınız. Kullanmış olduğunuz araçta 10.000₺ hasar meydana geldi. Karşılıklı tanzim edilen veya Güvenlik Birimleri tarafından tanzim edilen Trafik Kazası Tespit Tutanağında %100 kusurlu olduğunuz tespit edildi. Kullanmış olduğunuz araçta meydana gelen hasardan kusur oranınıza göre 5000₺ si sizin sorumluluğunuzdadır. Süper Mini Hasar Güvencesi almış olduğunuz için (Koruma Teminatı 5000₺ ye kadardır.) 10000₺-5000₺=5000₺ ödeme yapmanız ve kaza evraklarını teslim etmeniz yeterli olacaktır.

Örnek-6: Herhangi bir Hasar Güvencesi satın almadınız, Çift taraflı trafik kazasına karıştınız. Kullanmış olduğunuz araçta 5000₺ hasar meydana geldi. Karşılıklı tanzim edilen veya Güvenlik Birimleri tarafından tanzim edilen Trafik Kazası Tespit Tutanağında %0 kusurlu olduğunuz tespit edildi. Kullanmış olduğunuz araçta meydana gelen hasarda kusur oranınıza göre herhangi bir sorumluluğunuz bulunmamaktadır. Herhangi bir ödeme yapmadan kaza evraklarını teslim etmeniz yeterli olacaktır.

EK HİZMETLER

  • İhtiyaçlarınıza bağlı olarak aşağıda günlük fiyatları belirtilen hizmetleri rezervasyon oluştururken veya aracınızı teslim alırken talep edebilirsiniz.(Ek KM paketi toplam kullanım hakkına ilave edilir.Kiralama gün sayısından bağımsızdır.)

Bebek Koltuğu (Günlük 59₺)

Çocuk Koltuğu (Günlük 59₺)

Ek Sürücü (Günlük 29₺)

  • Sürücü koşullarını sağlamak koşulu ile.

Ek Km Paketi (100km, 250km, 400km)

  • Çağrı merkezimizden veya ofislerimizden bilgi alabilirsiniz.

 

ÖDEME VE DEPOZİT

  • Kiralama yapan müşterilerimizden kiralama esnasında kendi adlarına düzenlenmiş bir kredi kartına sahip olmaları istenmektedir. Depozit için MasterCard veya Visa kart kabul edilmekte olup Debit card/banka kartı veya ön ödemeli kartlar kabul edilmemektedir.
  • www.aytucar.com web sayfası üzerinden yapılan rezervasyonlarda ödeme yapılan Kredi Kartı/Debit Kartı'nın araç teslim alma esnasında ibra edilmesi zorunludur.
  • Euro(€) üzerinden yapılan kiralama rezervasyonlarında kiralama ve ek hizmet bedelleri TL(₺) olarak ödenmek istendiği takdirde kiralama başlangıç günündeki T.C Merkez Bankası döviz kurları esas alınarak TL(₺)'ye çevrilerek ödeme alınır. 
  • Sanal Kart ile yapılan ödemeli rezervasyonlarda işlem yapılan sanal kartın bağlı olduğu kredi kartının ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Web sayfamızdan yaptığınız ödemeli rezervasyonlarda aracı teslim alma esnasında ödeme yapılan kartın ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Kira bedeli ödeme şekli ilgili kanunlar gereğince sadece şahsi kredi kartı  ve debit kart ile yapılmaktadır.
  • Kiralama türü ve araç grubuna göre değişen depozito tutarının şahsa ait kredi kartından sağlanıyor olması gerekmektedir. Kredi kartının üzerinde kiralama yapacak kişiye ait isim ve soyisim bilgisi bulunmalıdır.
  • Bankalar tarafından dikte edilen anlaşmalar gereğince depozit miktarlarının bloke şeklinde yapılması bloke edilen miktarın 30 gün ve üzerinde blokede kalmasına ve kart sahibinin bu miktarı kullanamamasına sebebiyet vermektedir. Kart sahiplerinin bu mağduriyetini engellemek ve iade sürecini hızlandırmak maksadıyla güvence bedelleri satış (harcama) şeklinde yapılmaktadır.
  • Kira bedeline ek olarak kredi kartınızdan güvence bedeli maksadıyla satış şeklinde çekilecek depozito miktarı için yeterli limit uygunluğunun olması gerekmektedir. Satış olarak çekilen depozitlerin iadesi araç dönüş tarihinden itibaren 14 iş günü sonunda aynı kredi kartına yapılır.
  • Kredi kartınızın mail order'a kapalı olması halinde fiziki pos cihazından provizyon alma işlemi gerçekleştirilir.Fiziki Pos cihazından alınan provizyonlar ilgili bankanın işlem hızına bağlı olarak ortalama 30 ile 45 gün sonunda otomatik olarak kaldırılmaktadır. Herhangi bir çekim yapılmadığı takdirde firmamızın blokenin daha önce kaldırılması konusunda herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır.
  • Aracı teslim alacak kişinin ehliyetinin,T.C Kimlik Kartının (yabancı ehliyetli misafirlerimiz için pasaport) aslını ve kendine ait kredi kartını AYTUCAR ofisine ibraz etmesi gerekmektedir.Kredi kartının internet kullanımına açık olması gerekmektedir.
  • Aytucar gerekli gördüğü durumlarda 2.Kredi kartı isteme ve depozit miktarını artırma hakkını saklı tutar.Kredi kartından provizyon alınamaması durumunda veya gerekli görüldüğü durumlarda Kredi Notu (Findex) sorgulamasının olumsuz olması halinde araç verip vermemek AYTUCAR’ın tasarrufundadır.Kredi Sorgulama ihtiyacı duyulan hallerde geçerli Findeks notu ekonomik grup araçların için 1400 ve üzeri olmalıdır. Findeks notu belirlenen standartın altında olması durumunda AYTUCAR rezervasyonu iptal etme hakkına sahiptir. 

İPTAL VE İADE KOŞULLARI

  • Ödemeli rezervasyonlarda aracı teslim alma saatinden 24 saat öncesine kadar rezervasyon iptal edilirse kiralama ücretinin tamamı AYTUCAR tarafından iade edilecektir.
  • Ödemeli rezervasyonlarda aracın teslim edileceği saate 24 saat ile 2 saat arasında kaldığında 1 günlük kiralama ücreti kesilerek geriye kalan tutar AYTUCAR tarafından iade edilecektir. (1 günlük rezervasyonlarda iade yapılmayacaktır )
  • Ödemeli rezervasyonlarda araç tesliminden 2 saat veya daha az kalan süre önce yapılan iptallerde 3 güne kadar olan rezervasyon ödemelerinde herhangi bir ücret iadesi yapılmayacaktır. 4 gün ve üzeri kiralamalarda ise 3 günlük kira bedeli kesintisi yapılarak kalan ücret iadesi ödeme yapılan kredi kartına yapılacaktır.
  • Ödemeli rezervasyonlarda müşterilerimize ait araçlar teslim alma saatinden itibaren 2 saat bekletilecek olup, bu iki saat içerisinde müşterilerimiz araçlarını teslim alabileceklerdir. 2 saat sonrasında rezervasyon sistem tarafından otomatik olarak iptal edilecektir.Aracı teslim almayan müşterilerimizden 3 güne kadar olan rezervasyon ödemelerinde herhangi bir ücret iadesi yapılmayacaktır. 4 gün ve üzeri kiralamalarda ise 3 günlük kira bedeli kesintisi yapılarak kalan ücret iadesi ödeme yapılan kredi kartına yapılacaktır.
  • Kiralayanın kendi isteği ile aracı erken teslim etmesi halinde kalan gün sayısına ait kira bedeli kiralayanın talebi doğrultusunda kalan kira bedeli üzerinden %30 kesinti yapılarak iade edilir, yada kiralayanın müteakip araç kiralamasında kalan miktar kira bedeli toplamından otomatikman düşülerek mahsuplaşılır.

REZERVASYON DEĞİŞİKLİK KOŞULLARI

  • Ödemeli veya rezervasyon merkezi,çağrı merkezi,AYTUCAR ofisleri vasıtası ile yapılan rezervasyonlarda aşağıdaki maddelerde belirtilen usuller uygulanır. 
  • 08503050707 no'lu 7/24 çağrı merkezinden veya size en yakın AYTUCAR ofisinden yapılan rezervasyonlarda aracı teslim alma saatinden 24 saat öncesine kadar araç müsaitliği doğrultusunda rezervasyon değişikliği ücretsiz olarak yapılacaktır.
  • 24 saatten daha az kalan rezervasyonlarda, rezervasyon değişikliği araç müsaitlik durumuna göre değerlendirilerek yapılacak veya iptal edilecektir.
  • Ödemeli rezervasyonlarda aracı teslim alma saatinden 24 saat öncesine kadar talep edilen rezervasyon değişikliği araç müsaitlik durumuna göre ücretsiz olarak yapılacaktır.
  • Ödemeli rezervasyonlarda araç teslimine 24 saatten daha az kalan rezervasyonlarda, rezervasyon değişikliği yapılarak 1 günlük kira bedeli tahsil edilecektir.
  • Rezervasyon değişiklikliklerinde geçerli olan rezervasyon tarihindeki kiralama ücreti ile yeni rezervasyon tarihindeki kiralama ücreti arasında fark var ise aradaki fark tahsil edilir.

KİRALAMA SÜRESİNİN UZATILMASI

  • Kiralama sözleşmesinde yazan tarih ve saatte dönmeyen sürücüler kira süresini uzatmak istediklerinde en az 24 saat öncesinden çağrı merkezi veya ofislerimizi arayarak uzatma talebinde bulunmalıdır.AYTUCAR'ın bilgisi ve onayı dışında kira süresini uzatmak mümkün değildir. Araç müsaitliği bulunduğu takdirde kiralama süresi uzatma talebiniz karşılanacaktır. Kiracı araç müsaitliğinin olmadığı veya uzatma talebinin onaylanmadığı durumlarda aracı iade etmek zorunda olduğunu kabul ve beyan eder.
  • Kiracı uzatma talebi kabul edilmediği veya  aracı sözleşme bitim tarihinde iade etmediği takdirde, kiralayanda bulunan aracın rezervasyonu var ise ve AYTUCAR mevcut rezervasyon müşterisine üst grup araç vermek zorunda kaldığı veya diğer firmalardan temin etmek zorunda kaldığı takdirde; diğer kiracıya verilen aracın kiralama gün sayısının tamamını kapsayacak şekilde kiralama ücret farkı hesaplanarak uzatma talebi kabul edilmeyen ve zamanında dönmeyen kiralayana fatura edilir.
  • Kira uzatma günlerine ait kira bedelinin hesaplanmasında talep edilen tarihte geçerli olan güncel günlük kiralama bedeli ve varsa ekstra hizmetler, ilave sigorta bedelleri eklenerek bulunan kira bedeli kiracının kredi kartından tahsil edilir. Kredi kartında yeterli bakiye olmaması halinde kiracıdan kredi kartına yükleme yapması istenir.Araç müsaitliği olduğu takdirde, kira süresi uzatma talebinizin onaylanması için ek gün bedelinin tahsil edilmesi zorunludur. Ek gün bedeli tahsil edilmeden talebiniz onaylanmaz.
  • Kira uzatmaları sonrası kira sözleşmesi imzalanmamış olsa dahi iş bu sözleşme koşulları ile bağlı kalacaktır. Kiracı, sözleşme süresinin sona ermesine rağmen aracı teslim etmemesinin ceza hukuku hükümlerince suç teşkil ettiğini, aracı kira süresi dışında alıkoymayacağını kabul eder. Kira süresinin sona ermesi sonrasında ve/veya yasalara aykırı araç kullanımı sırasında veya bir hasar halinde ek koruma paketi de dahil olmak üzere sigorta, teminatlar ve yasal haklardan yararlanamayacağını bildiğini kabul ve beyan eder.

TESLİM GECİKMELERİ

  • Kiralanan araçların iadesinde  opsiyon bulunmamaktadır. Teslim geçikmelerinde ek hizmetler ve isteğe bağlı sigortalarda dahil olmak üzere 1 günlük kira bedeli alınır.

TRAFİK CEZALARI

  • Trafik yasalarına uyulmamasından doğacak her türlü sorumluluk ve maddi ceza müşterimize aittir. Araçların hangi nedenle olursa olsun resmi veya resmi olmayan makamlar tarafından tutulması nedeni ile geçecek zaman, sözleşme süresi içerisinde kabul edilir.
  • Kiralama esnasında oluşan trafik ihlallerine ait (HGS/OGS geçiş ücretleri, kaçak geçiş cezaları, trafik cezaları vb.) tutarlar ilgili devlet kurumları tarafından AYTUCAR’a yansıtılmaktadır. Kiralama sırasında gerçekleşen ve müşterimize ait olan ilgili trafik cezası tahsilatı, kiralama sırasında ibraz edilen kredi kartından yapılacaktır.
  • Müşterinin Kredi Kartı veya Depozitinden yapılan Trafik Cezası Tahsilatlarında Erken Ödeme İndirimi yapılmaz.İşleyecek yasal faizler ayrıca tahsil edilir.

HGS KULLANIMI

  • Filomuzdaki tüm araçlarımızda HGS bulunmaktadır. Kiralama süreniz sonlandığında, HGS kullanım bilginiz ofislerimize ulaşır ve Geçiş Ücreti +KDV kredi kartınızdan tahsil edilir. Geçiş ücreti ile ilgili tahsilat süreci Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olduğu için olağan sürelerden daha geç tahsilat yapılabilmesi mümkündür.
  • HGS olan araçlarımız ile OGS gişelerinden geçiş yapmanız durumunda; kaçak geçiş yapmış olursunuz. Kaçak geçiş ücreti (diğer trafik ihlallerinde olduğu gibi) ilgili devlet kurumlarına AYTUCAR tarafından ödenir ve kaçak geçiş ücreti (diğer trafik ihlallerinde olduğu gibi), kiralama sürecinde ibraz edilen kredi kartından tahsil edilir. 
  • Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüsünden yapılan geçişlerde ve özel sektörün işletmesinde olan otoyollarda HGS kullanılamamaktadır, gişede nakit ödeme yapılması gerekmektedir.

GÜVENCELER

  • Güvencelerimiz hakkında açıklama aşağıda yer almaktadır. Açıklamalar genel ve bilgi amaçlıdır. AYTUCAR bu bilgileri zaman içerisinde değiştirme hakkını saklı tutar. Rezervasyonunuza dahil olan güvenceler fiyat teklifinizde ve/veya rezervasyon konfirmasyonunuzda yer almaktadır. 
  • Fiyatlarınıza dahil olmayan güvenceleri kiralama başlangıcında satış ofislerimizden satın alabilirsiniz. Geçerli limitlerle ilgili detaylı bilgiyi de satış ofislerimizden alabilirsiniz.
  • Hasar Sorumluluk Sigortası (CDW) : Kaza durumunda diğer araçta meydana gelecek maddi hasar ve kayıpları Genel Güvence Koşulları kapsamında karşılamaktadır. Kiralama bedeline dahildir. 
  • Hırsızlık Sigortası (TP) : Kiracı bu sigorta ile kiraladığı aracı çalınmaya karşı teminat altına alabilir. Tam Kaza Güvencesi paketine dahildir. Ek sigorta paketleri alınmadığı takdirde;Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliğinin; kasko poliçeleri ile ilgili belirlediği şartları kapsamak koşulu ile meydana gelen hırsızlık olaylarında araç toplam bedelinin %6 kiralayana rücu edilir.
  • Basic Güvence Paketi (BIP): 2.500 TL ye kadar oluşan hasarlarda kiracı beyanı ile onarım sağlama avantajı sunan Mini Güvence Paketidir
  • Standart Güvence Paketi (SIP) : 5.000 TL ye kadar oluşan hasarlarda kiracı beyanı ile onarım avantajı ve kaza haricinde Lastik,Cam Far hasarlarının bir tanesini koruma altına alan Standart Koruma Paketidir
  • Premium Güvence Paketi (PIP): 7.500 TL ye kadar oluşan hasarlarda kiracı beyanı ile onarım avantajı ve kaza haricinde Lastik,Cam Far hasarlarının bir tanesini koruma altına alan İhtiyari Mali Mesuliyet Güvencesi
  • Ferdi Kaza Sigortası(PI): Sürücü ve araç içindeki kisileri Karayolları Zorunlu Trafik Sigortası limitleri kapsamında güvence altina alan bir sigortadir. Araçta bulunan koltuk sayisi baz alinarak hesaplanmaktadir.

* AYTUCAR fiyat koşulları ile tarifede belirtilen araç tiplerini önceden haber vermeksizin değiştirme haklarını saklı tutar.

Aşağıdaki hallerde Sigortadan Yararlandırma Teminatı geçersiz olacak ve oluşacak zarar sigorta kapsamı dışında kalacaktır:

  • Aracın kira kontratı üzerinde ismi yazılı kişilerden başkasına kullandırılması,
  • Aracın normal kullanım koşulları dışında kullanılması (aracın yüksek motor harareti ile kullanılması, kötü yol şartları veya patlak lastik üzerinde yürünmesi, araca yanlış yakıt doldurulması ve benzeri diğer durumlar),
  • Aracın trafik kuralları dışında kullanılması (yasal hız sınırlarının aşılması, kırmızı ışıkta geçilmesi ve benzeri diğer ihlaller),
  • Aracın alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında kullanılması,
  • Araçta taşınan bir yükün hasara veya kazaya sebep olması,
  • Aracın dikkatsiz ve tedbir alınmaksızın kullanılması (yağışlı havalarda yol şartlarına göre hız ayarlamasının yapılmaması, öndeki aracın en az emniyet mesafesinden takip edilmemesi ve benzeri diğer kullanımlar),
  • Meydana gelmiş bir kazanın veya çalınma durumunun anında müşteriye verilecek olan irtibat telefonlarına bildirilmemesi, aracın kaza yerinde terk edilmesi (doktor raporu ile saptanmış engelleyici bir durum olması durumu hariç),
  • Meydana gelen bir kazada ilgili makamlardan 48 saat içerisinde gerekli raporların (trafik ve alkol raporu) alınmaması,
  • Aracın çalınması durumunda orijinal anahtarının ve ruhsatının teslim edilememesi.
  • Onay alınmaksızın ve kira süresinin bitmesine rağmen aracın teslim edilmemesi,
  • Aracın içerisinde taşınan yüklerden ötürü araçta veya karşı tarafta bir hasar oluşması,
  • Açık veya gizli bir gelir karşılığında yolcu / yük taşımacılığı,
  • Herhangi bir vasıtayı çekme / itme işlemi,
  • 3. şahıslara verilen hasardan doğacak maddi tazminat tutarları, mecburi mali mesuliyet sigortası teminatı kapsamında teminat altındadır. Teminat sınırları dışında kalan tutarlar için müşteri kendisi sorumludur.
  • Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliğinin; kasko poliçeleri ile ilgili belirlediği şartların dışına çıkılması nedeni ile, sigorta şirketlerinin sigorta bedelini ödemediği hallerde,

KAZA HALİNDE YAPILMASI GEREKENLER

  • TEK TARAFLI olarak kazaya uğraması,araca hasar verenin tespit edilememesi veya kaçması ile aracın çalınması durumunda, (aracın) yeri değiştirilmeden en yakın polis veya jandarma karakoluna başvurarak kaza, hırsızlık, görgü tespit ve alkol tespiti raporları alınmalıdır.
  • ÇİFT TARAFLI kazalarda ise, aşağıdaki maddelerde bildirilen haller dışında, kazanın oluş şekline göre sürücüler, Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağını tutanak üzerinde belirtilen şekilde doldurmakla yükümlüdürler.
  • Kazaya karışan araç sürücülerinin sürücü belgesi, araç ruhsat ve zorunlu  trafik sigortası fotokopisi/resimleri ile araçlara ait hasarlı bölgeleri ve plakaları gösterecek şekilde resimlerinin çekilmesi aracı kiralayanın sorumluluğundadır.
  • Kazaya karışanlardan bir veya birden fazla sürücü yabancı uyruklu veya yabancı ehliyetli ise sürücüye ait pasaport kimlik bilgileri sayfası ile Türkiyeye giriş damgasının vurulduğu sayfanın fotokopisi/resminin de hasar evraklarına eklenmesi zorunludur.
  • Sigorta şirketleri tarafından talep edilen bu belgelerin hiç getirilmemesi veya eksik getirilmesi aracın sigorta kapsamı dışında kalmasına sebep olur ve hasar bedelleri kiralayana  rücu eder.

Çift taraflı kazalarda, sadece aşağıdaki hallerde trafik kazası tespit tutanağı, trafik polisi tarafından düzenlenmektedir.

  • Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa,
  • Sürücüde yaş küçüklüğü varsa,
  • Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa,
  • Kazaya karışan araçlardan birinin kamu kurumlarına ait olması durumunda,
  • Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,
  • Trafik Kazasında sadece 3.kişilere ait eşyalara zarar gelirse,
  • Kazaya karışan araçlardan birinin trafik sigorta güvencesinin bulunmaması durumunda,
  • Trafik kazası ölüm ve / veya bedeni zarar ile sonuçlanmışsa.

ÖNEMLİ NOTLAR

  • Herhangi bir kaza durumunda, aracın yeri değiştirilmeden kazanın şekline uygun kaza tespit tutanağı tutulması ya da en yakın polis veya jandarma karakoluna başvurularak kaza, hırsızlık ve alkol tespit raporları alınması ve 7/24 hizmet veren 0850 305 07 07 numaralı Destek Hattına bilgi verilmesi zorunludur.
  • Aracın çalınması durumunda da en yakın polis veya jandarma karakoluna başvurularak 7/24 hizmet veren 0850 305 07 07 numaralı Destek Hattına bilgi verilmesi zorunludur. Aksi halde satın alınan tüm güvenceler geçersiz sayılarak meydana gelen her türlü zarar, 3'cü şahıslara verilen maddi ve manevi kayıpları da içermek üzere kiracıdan tahsil edilir.
  • Lütfen kiralama başlangıcında ve iadesi sırasında Araç teslim etme ve teslim alma formunun doldurulup karşılıklı olarak imzalandığından emin olunuz
  • Kiralama süresini uzatmak, dönüş saatini ve gününü bildirmek / değiştirmek için lütfen kiralamayı yaptığınız ofisi veya rezervasyon merkezimizi arayınız.
  • Kiralama sırasında kaza, aracın arızalanması veya herhangi bir nedenle desteğe ihtiyaç duyulması durumunda 0850 305 07 07 numaralı Destek Hattı aranmalıdır.
  • Aracı yol, iklim koşullarına ve hız sınırlarına uyarak kullanmak sizin sorumluluğunuzdadır. Aracın kapasite ve üretim amacı dışında kullanılması, tümsek ve çukurlar gibi yol seviyesinden farklı yerlere vurması, arazide ve kumsalda kullanılması sonucu oluşacak tüm zararlar ile aracın motor veya diğer bölümlerine su girmesi sonucu oluşan hasarların sorumluluğu size aittir. Aracı yarışmak, hız yapmak için, aracın dayanıklılığını ve hızını test etmek için ve başka birisine araç kullanmayı öğretmek için kullanmamalısınız.
  • Kullanımınız sırasında aracın periyodik bakım kilometresi gelmesi durumunda, güvenli bir şekilde yolculuğa devam edebilmeniz için lütfen Destek Hattımızı arayınız.
  • Aracı kullanmadığınız her durumda kilitli tutunuz. Doğru ve uygun yakıt kullandığınızdan emin olunuz. Yağ düzeylerini kontrol ediniz ve lastik havalarını olması gereken düzeyde tutunuz.
  • Aracı ve hiçbir parçasını satamaz, kiralayamaz ya da elden çıkartamazsınız. Bedelsiz dahi olsa, aracı sözleşmede yer alan isimler dışında herhangi birinin kullanımına veremezsiniz. Herhangi bir kişiye araç üstünde yasal haklar tanıyamazsınız ve kendi haklarınızı devredemezsiniz.
  • Hiçbir koşulda fren, debriyaj, şanzıman yağları veya motor soğutucuları sıvı düzeylerini kendi güvenliğiniz için tamamlamayınız. Gösterge tablosunda herhangi bir uyarı ışığı yanması veya düşük yağ düzeyleri görülmesi halinde derhal bizimle temasa geçiniz. Acil durumlarda 24 saat ulaşabileceğiniz telefon numarası aracı teslim aldığınız ofis yetkilisi tarafından size verilecektir.
  • Araçla ilgili herhangi bir aksaklık tespit ettiğinizde hemen bizi uyarmanız gerekmektedir. Herhangi bir yazılı izin olmaksızın herhangi bir kişinin araç üstünde çalışmasına izin vermeyiniz.
  • Araçta onayımız dışında yapılan değişikliklerden dolayı, kiralama öncesi durumuna döndürmek için yapacağımız harcamalar, aracın iadesi sırasında zabıt ile kayıt altına alınmamış ve/veya eksik evrakla ihbarı yapılmış hasarlar ve münhasıran sigorta teminatlarının karşılamadığı/teminat limiti üzerinde kalan hasar bedelleri, kazaya bağlı olmadan oluşan lastik, cam ve far hasarları,aracın iç döşemesine,koltuklara, jantlarına ve aracın kriko, anten, anahtar, ruhsat gibi ekipmanlarına verilen hasarlar sizin sorumluluğunuzdadır.

KİRALAMA ESNASINDA YAPILACAK SORGULAMALAR

  • KABİS: Son yıllarda yaşanan terör olayları vb durumlar için Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında her araç kiralayan yolcuların tüm kimlik bilgileri Emniyet ile anlık paylaşılarak GBT sorgulaması yapılmaktadır.
  • Adres ve TC No Sorgulama: İç İşleri bakanlığı aracılığı ile yapılması zorunlu kılınan adres ve TC Kimlik No sorgulaması yapılarak kişi ikametgah beyanı onaylama ekranıdır. Bu sorgulama kiralama yapacak kişiden E-Devlet şifresi ile ekranda adres beyanı gösterme zorunluluğu kılmaktadır.
  • Findeks Sorgulama: T.C. Kimlik numaranız üzerinden yapılan Findeks sorgusu ile hangi sınıflarda araç kiralayabileceğinizi belirlemek amaçlı yapılan sorgulamadır.

ARAÇ TESLİM ALMA BİLGİLERİ

  • Aracınızı teslim almadan önce gerekli tüm dokümanların hazır olmasına lütfen dikkat ediniz :
  • Sürücü Belgesi aslı (Önlü arkalı fotokopisi).
  • Sürücü adına geçerli bir kredi kartı
  • Voucher ile kiralama yapan yolcular için de kredi kartından belirli bir miktar provizyon alınması zorunludur.
  • Rezervasyon onay belgesi
  • T.C Nüfus Cüzdanı/Kimlik Belgesi veya Pasaport(Pasaport sadece yabancı uyruklular ve yabancı ülke ehliyeti ile kiralama yapanlar için zorunludur.)

​ARACIN KİRALAMAYA HAZIR OLMASI

  • Aracınızı teslim alacağınız ofisimize geldiğinizde araç kiralanmaya hazır durumda olacaktır. Tüm araçlarımızın mekanik, teknolojik ve konfor bakımından kiralamaya hazır olması için tüm gerekli hassasiyeti göstermek ilk önceliğimizdir. Bu standartların sağlanmadığını düşündüğünüz durumlar olursa, kiralama ile ilgili kişiye bu durumu iletiniz.

KİRALAMA ÖNCESİ VE SONRASI KONTROL

  • Aracınızı teslim almadan önce aracı dikkatlice incelemenizi ve eğer sözleşmede belirtilmemiş herhangi bir hasar yada araca ait eksik ekipman var ise bunu ilgililerle konuşarak sözleşmeyi yenilemelerini isteyiniz. Aracınızı teslim ederken sözleşmede "belirtilmemiş hasar ve eksiklikler" kiralama süresinde gerçekleşmiş kabul edilecek ve müşteri olarak bu zararlardan sorumlu olacağınızı belirtiriz.
  • Kiralama esnasında ilgili personelimiz tarafından tanzim edilerek karşılıklı imzalanan Kira Sözleşmesi ve Araç Teslim Formunu kiralama süresince muhafaza ediniz. İthilaf halinde AYTUCAR kayıtları esas alınacaktır.
  • Kiralama sonunda kiralama başlangıcında düzenlenen Araç Teslim Formunda bulunan "Araç Dönüş" bölümünün personelimiz tarafından doldurularak (Dönüş Tarih, Saat, Km v.s) karşılıklı imzalandığını, kiralama süresince herhangi bir hasar ve eksik ekipman yok ise "YENİ HASAR YOK" ifadesinin yazıldığını kontrol ediniz.

YAKIT POLİTİKASI

  • Araçlar teslim edildiği yakıt miktarı ile iade alınır. Eksik yakıt ile iade edilen araçlarda, eksik yakıt bedeline ilave olarak 20₺ hizmet ücreti alınır. Alındığı yakıt seviyesinden daha fazla yakıt ile iade edilen araçlarda yakıt bedeli iadesi yapılamamaktadır.

ÖZEL EŞYALAR

  • Kiralama bitiminde, aracı teslim etmeden araç içinde herhangi bir şahsi eşyanızın olup olmadığını kontrol ediniz. Araç içinde unutulan eşyalar için AYTUCAR tarafından sorumluluk kabul edilmemektedir.

SÖZLEŞMENİN SONLANDIRILMASI

  • Aşağıda belirtilen ana koşullara uymamanız durumunda kiralama sözleşmesi AYTUCAR tarafından tek taraflı olarak fesh edilir.
  • Nihai tüketici iseniz, kira, uzatma ve ek hizmet bedellerinin zamanında ödenmemesi durumunda, sözleşme hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmaksızın fesih olur. Bu durumda kiracı otomobili derhal iade etmek durumundadır. Aracın iade edilmemesi halinde, kiracı güveni kötüye kullanma suçunu işlediğini resmen kabul ve taahhüt eder.
  • Eğer borçlarınıza karşılık herhangi bir malınıza haciz konduğunu veya böyle bir konunun size tebliğ edildiğini tespit edilirse kiralama sözleşmesi AYTUCAR tarafından tek taraflı olarak fesh edilir.
  • Ticari bir firma iseniz, aşağıdaki durumlarda kiralama sözleşmesi AYTUCAR tarafından tek taraflı olarak fesh edilir.
  • Firmanız tasfiye sürecindeyse, kayyumdaysa, mallarınız yediemindeyse veya takipteyse
  • Alacaklılarla anlaşmak için hukuki yollara gittiyseniz
  • Mallarınızın borçlarına karşılık haczedildiğini tespit edilirse
  • Bu sözleşmenin koşullarına uymazsanız 
  • Bu sözleşmenin tek taraflı olarak sonlandırılması, bu sözleşmeden doğan borçlarınızın tahsil edilmesini etkilemez. Bu sözleşmenin fesih edilmesinden kaynaklanan masraf ve zararların AYTUCAR tarafından talep edilme hakkı saklıdır.
  • Bu sözleşmenin sora ermesinden sonra, her ne kadar bitmiş de olsa, aracı güvenli bir şekilde korumak ve en yakın ofise teslim etmek zorunda olduğunuzu kabul  ve taahhüt edersiniz.Aracın iade alınması için yapılan her tür giderler tarafınıza rücu edilir.

VERİ GÜVENLİĞİ

  • AYTUCAR'a bu kiralamanız için vermiş olduğunuz herhangi bir bilgiyi, rezervasyon almak, sizi müşteri listemize ekleyip eklemeyeceğimize karar vermek, ödeme almak için ve kiralama sözleşmesinde belirtilen koşullara uygun olarak, araç sizin kullanımınızdayken ve döndükten sonra ortaya çıkabilecek takip gerektiren konuların araştırılması amacıyla kullanabileceğimizi kabul edersiniz.
  • Bize vermiş olduğunuz bilgileri pazar araştırma çalışmasında da kullanabiliriz.
  • Eğer kiralama sözleşmesi koşullarına aykırı davranırsanız, gelecekte sizinle ilgili karar vermede kullanmak üzere bunu kayıtlarımıza alabiliriz. Bu bilgiyi, kredi değerlendirme kuruluşları, Emniyet ve Trafik polisi, borçlu olduğunuz kurumlar ve sizinle ilgili bilgiye göre onların müşterisi olup olamayacağınıza karar verecek diğer kuruluşlarla ve (TOKKDER) Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği ile paylaşabiliriz. Size araç verip vermeme konusunda diğer kuruluşlardan sizin araç kiralama geçmişinizle ilgili bilgi toplayabileceğimizi kabul edersiniz. Bu kiralama sözleşmesinde adı geçen sizin ve ek sürücülerin bilgileri, kamu kuruluşları ve mahkemeler tarafından talep edildiğinde vereceğimizi kabul edersiniz.
  • Bu maddede geçen “biz” veya “bize” ofislerimizden herhangi biri, acentelerimizden herhangi biri olabilir.

FATURALAMA

  • Değerli Müşterimiz, 433 No’lu Vergi Usul Kanunu gereği 01.01.2016 tarihinden itibaren faturalarınız elektronik ortamda düzenlenecektir. Kiralama bitiminde ofislerimiz tarafından sağlanmayacak olup, kayıtlarımızda tanımlı e-posta adresinize gönderilecektir. Fatura bilgilerinizi eksiksiz olarak vermeniz önem arz etmektedir.

ÖNERİ - İSTEK - TAKDİR VE ŞİKAYET

  • Değerli Müşterimiz kiralamanız, araçlarımız ve personelimiz ile ilgili her türlü öneri-istek-takdir ve şikayetlerinizi rezervasyon@aytucar.com e-posta adresine veya 0850 305 07 07 nolu çağrı merkezimize doğrudan iletebilirsiniz. Talep ve şikayetiniz ilgili birimlerimiz tarafından incelenerek tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.

E-Bültenimize Kayıt Olun

Fırsatları kaçırmamak için e-bültenimize kaydolun!